#مهم | #نشر_حداکثری
پایگاه گلوبال ریسرچ:
احمدی نژاد در مذاکرات مسقط دور زده شد/ بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی موافق ایستادگی احمدی نژاد نبودند
سرویس بین الملل _ به گزارش مستبین، پایگاه گلوبال ریسرچ در گزارشی از چگونگی همکاری نزدیکان اوباما و برخی از افراد در حاکمیت ایران، برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران و مهندسی انتخابات ریاست جمهوری توضیح می دهد.
چگونه توافق شروع شد؟
این پایگاه خبری می نویسد: در سال 2001، برادران راک فلر یک موسسه آمریکایی در نیویورک به نام پروژه ی ایران، که هدف آن برقراری مجدد روابط با تهران بود را تامین مالی کردند." پروژه ی ایران" با تعدادی از دیپلمات های سابق آمریکایی که ارتباطات خود را با دیپلمات های ایرانی از جمله محمد جواد ظریف ارتقا داده بودند هدایت می شد.
کارمندان مرتبط با این پروژه، ملاقات های پنهانی را با ایرانیان وابسته به موسسات سیاسی و مطالعات بین الملل و اتاق فکرهایی که به وزارت امور خارجه ی ایران مرتبط بودند، برقرار می کردند و گزارش خلاصه شده آن را به دپارتمان ملی و کاخ سفید می دادند.
هدف اصلی این پروژه، از بین بردن زیر ساخت هسته ای ایران با انتصاب دولت مورد علاقه آمریکا در تهران بود. اما این ملاقات ها پس از اینکه محمود احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور در سال ۲۰۰۵ انتخاب شد، معلق شد. احمدی نژاد در مقابل فشارهای آمریکا و برای حفظ حق غنی سازی ایران، بسیار سخت ایستاد.
در همین حال نزدیکان جورج بوش و دیک چنی خواستند تا از نیروی سلاح در برابر ایران استفاده کنند. سرمایه گذاران وال استریت و جورج سورس مخالف مداخله نظامی آمریکا در ایران بودند. سورس می خواست تا قدرت اقتصادی و سیاسی آمریکا را از طریق قدرت نرم و انقلاب های رنگی در شرق اروپا ارتقاء ببخشد. بعد از ریاست جمهوری اوباما در سال 2009، او به صورت پنهانی،" جنبش سبز" را بر علیه احمدی نژاد ارتقا بخشید. اما در نهایت این جنبش شکست خورد و برنامه ی هسته ای ایران با قدرت ادامه پیدا کرد.
در مارس 2012، هنری کسینجر وزیر امور خارجه در مصاحبه ای با فرید زکریا در سی ان ان گفت که مذاکرات دیپلماتیک با ایران تنها زمانی صورت خواهد گرفت که ایالات متحده به ایران نشان بدهد که دنبال براندازی نیست. او پیشنهاد کرد که آمریکا باید بحث حقوق بشر در ایران را نادیده بگیرد و حفاظت از جمهوری اسلامی در مقابل سرنگونی را به منظور جلوگیری از فعالیت های هسته ای تضمین کند.
در ارتباط با این نقشه، حاکمیت ایران تحت حفاظت آمریکا و دقیقا مشابه حکومت های عربی در منطقه خلیج فارس حفظ خواهد شد. بنابراین به جای تغییر سیاست های کلی جمهوری اسلامی که در دوران جورج بوش دنبال شد و یا به جای سیاست های فشار اقتصادی و عملیات پنهان که در دوران اوباما دنبال می شد، استراتژی جدید برای همراهی با حاکمیت ایران شروع شد.
در همین حال چندین دور مذاکرات هسته ای بین تیم سعید جلیلی از ایران و گروه 5+1 و در مکان های مختلف برگزار شد اما آنچه نظر غرب بود حاصل نشده و پس از این دور از مذاکرات، تحریم های اقتصادی بر علیه ایران زیر فشار آمریکا وضع شد.
در طی فشار اقتصادی که ایران متحمل شد، بخشی از حاکمیت ایران احساس کردند که ایستادگی محکم احمدی نژاد در مقابل غرب، موجودیت جمهوری اسلامی را به خطر می اندازد. بنابراین تصمیم گرفتند که احمدی نژاد را دور بزنند و با کاخ سفید مذاکره کنند. آنها چندین تیم را برای مذاکره و توافق هسته ای با کاخ سفید به مسقط فرستادند. سلطان قابوس نیز به عنوان میانجی گر بین دو حکومت عمل کرد. همچنین چندین ان جی او شامل شورای ملی ایران و آمریکا برای حصول توافق لابی می کردند.
بنیاد برادران راک فلر و بنیاد سورس به همراه Ploughshares از اصلی ترین موسساتی بودند که ان جی او ها و رسانه ها را برای از خط خارج کردن برنامه هسته ای ایران، حمایت مالی می کردند. حمایت های مالی از طرف این رسانه ها مسیر را برای توافق هسته ای هموار کرد.
در جولای 2012 یک ملاقات پنهانی با تیم جدید در مسقط عمان شروع شد. ایده جدید در مذاکرات این بود که تنها برای حفظ ظاهر، اجازه غنی سازی در حد بسیار پایین را به ایران بدهند.
انتخابات مهندسی شده روحانی
برای هموار کردن مسیر مذاکرات مخفیانه، یک روحانی توانست بر احمدی نژاد پیروز بشود. جورج سورس با رییس جمهور روحانی اسبق ایران دیدار کرده و دو بار از او می خواهد که به ریاست جمهوری بازگردد. از آنجایی که خاتمی از حضور در انتخابات منع شده بود، بنابراین جنبش سبز به رنگ بنفش تغییر رنگ داد تا روحانی رئیس جمهور شود.
با کمک ان جی او های آمریکایی و تبلیغات رسانه های غربی و همکاری با اصلاح طلبان ایران، حسن روحانی در سال 2013 رییس جمهور شد. اعلام پیروزی روحانی در جون 2013 بسیار شعف انگیز بود.
بعد از اعلام پیروزی، هیچ گونه اتهام تقلبی در انتخابات اعلام نشد. چرا که معمولا در انتخابات کشورهای جهان سوم، اگر کاندیدای مورد نظر آمریکا روی کار نیاید، این اتهام زده خواهد شد.
هوشنگ امیر احمدی که ریاست شورای ایرانیان آمریکا را داشت مدعی است که انتخابات 2013 ایران برای ریاست جمهوری حسن روحانی و برای اینکه مذاکرات پنهان برای توافق هسته ای به سرانجام و نتیجه برسد، مهندسی شده است.
امیراحمدی در ادامه می گوید: در واقع اعضای کلیدی دولت از همان گروه دیپلمات های سابق ایرانی در ماموریت سازمان ملل که از آنها به عنوان حلقه ی نیویورکی ها از جمله محمد جواد ظریف یاد می شود، انتخاب شدند. محمد جواد ظریف نیز روابط دوستانه خود با برخی از آمریکایی های شناخته شده را دوباره برقرار کرده است.
حقایق پنهان شده آشکار می شود
در حقیقت یک سناریو برای توافق هسته ای آماده شده بود. سال ها قبل و در یک اپیزود سریال تلویزیونی 24 نمایش داده شد که یک سمینار صلح بین ایالات آمریکا، آلیسون تیلور( نشانگر هیلاری کلینتون) و رییس جمهور حسن( نشانگر حسن روحانی) برقرار شد. رییس جمهور حسن متعهد شد در مقابل از بین بردن برنامه هسته ای کشورش، تحریم ها برداشته شوند و در یک مانور سیاسی فقط 6000 سانتریفیوژ کار کند که دقیقا همان تعدادی است که در توافق هسته ای لوزان بود.
اطلاعاتی که بعد از اجرایی شدن توافق هسته ای توسط رسانه های آمریکایی نمایان شد، نشانه های بیشتری را در مورد چگونگی پلمب تاسیسات هسته ای ایران فاش کرد. در می 2016، چندین مقاله خبری در رسانه های آمریکایی که تایید می کرد مذاکرات مخفیانه در حال انجام بوده منتشر شد.
جان کری قبل از اینکه به عنوان وزیر در مذاکرات حضور داشته باشد، در دسامبر 2011 وقتی سناتور بود، بخشی از مذاکرات محرمانه را در عمان برگزار کرده است.
قاب اصلی توافق هسته ای در مذاکرات محرمانه ای نهفته است که در جولای 2012 در مسقط شروع شد و در ژنو و نیویورک ادامه یافت.
تهیه و ترجمه: مستبین
نظرات شما عزیزان: